27 października 2015r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Drawsku Pomorskim w ramach projektu „Innowacyjna szkoła zawodowa na rynku pracy” odbył się konkurs gastronomiczny pt. „Wariacje z drobiu”.
W konkursie wzięli udział uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, którzy w dwuosobowych zespołach przygotowali wybrane przez siebie potrawy z drobiu. Młodzi kucharze musieli wykazać się zarówno kreatywnością, jak również zaprezentować swoje umiejętności praktyczne. Ocenie podlegał przebieg procesu technologicznego, sposób podania potrawy, smak i zapach oraz przestrzeganie przepisów BHP.
Osoby nagrodzone w konkursie to:
- Klaudia Żurawska i Roksana Bogdańska - I miejsce
- Jakub Szcześniak i Marcin Sych - II miejsce
- Jacek Szczerba i Adrian Nowak - wyróżnienie
- Przemysław Błaszczyk i Michał Kaźmierowicz - wyróżnienie.
Nad organizacją i przebiegiem konkursu czuwali nauczyciele przedmiotów gastronomicznych Monika Gołąb i Zbigniew Juchnik.

INFO [Powiat Drawski]

 

 

 

REKLAMA: